Ministrul Muncii, Raluca Turcan, l-a sfătuit pe un bărbat care s-a plâns că nu poate trăi cu salariul minim pe economie să-şi mai ia un job part time. Discuţia a avut loc în timpul vizitei ministrului Muncii la bursa locurilor de muncă din Slatina, acolo unde s-a întâlnit și a stat de vorbă cu oameni case-și căutau un job

Explicațiile ministrului au venit după ce un participant la bursa locurilor de muncă a întrebat-o pe Raluca Turcan dacă ea crede să se poate trăi cu 1.340 de lei pe lună.

„Este foarte greu!“, a răspuns ministrul. După ce a aflat că bărbatul lucrează 8 ore pe zi, ministrul Muncii i-a sugerat, indirect, să-și mai caute un loc de muncă, dar cu program redus.

„Să ne concentrăm şi pe part-time-uri, că sunt oameni care ar putea să-şi completeze puţin veniturile“, a afirmat Turcan, după răspunsul şefei ANOFM.

Raluca Turcan promitea un nou program pentru a combate sărăcia

În urmă cu două săptămâni, Raluca Turcan promitea un nou program pentru a combate sărăcia. Atunci ministrul vorbea despre importanța PNRR pentru România, subliniind că acesta poate aduce schimbări majore în domeniul social.

Ministrul Raluca Turcan a precizat că în discuția pe care a avut-o cu comisarul european pentru coeziune și reforme a abodrat nu numai obiectivele, etapele și planificarea proceselor ministerului pe care îl conduce ci și dificultățile întâmpinate în procesul de reformă a sistemelor publice.

”Știu că dialogurile autorităților române cu instituțiile europene par adesea exerciții birocratice, de puțin interes imediat pentru „viața reală”, însă discuția pe care am avut-o astăzi cu Elisa Ferreira, Comisar european pentru coeziune și reforme, a abordat nu doar obiective, etape și planificarea proceselor ministerului din perspectiva accesării programelor de finanțare europeană, ci și dificultățile întâlnite în procesul de reformă a sistemelor publice și impactul imediat al acestor reforme asupra oamenilor. Am abordat, de asemenea, problematica persoanelor vulnerabile și a îmbunătățirii serviciilor sociale din România, dar și provocările pe care tranziția postpandemie le ridică în domeniul ocupării.”, spunea atunci Raluca Turcan.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea