Miliardarul american Donald Trump nu s-a ferit niciodată să ofere sfaturi, cel mai nou fiind cu privire la cea mai bună achiziţie pe timp de criză.

Într-un interviu acordat postului de televiziune ABC, Trump a spus că cea mai buna investiţie în timp de criză este cumpărarea unei proprietăţi imobiliare.

„Este o perioadă perfectă pentru achiziţionarea unei case”, a spus Trump. „În această perioadă poţi rămâne fără casă, însă ai şanse de a achiziţiona una mai bună”, a mai spus mogulul american.

Acesta a mai adaugat că scăderea accentuată a preţurilor de pe piaţă imobiliară este un semn bun pentru potenţialii cumpărători.

Donald Trump a declarat însă că în acest moment este foarte dificilă obţinerea unui credit ipotecar şi a criticat atitudinea băncilor, care refuză să acorde mai mulţi bani.

„Ceea ce fac băncile acum este teribil”, a spus Trump. „Băncile au primit miliarde şi miliarde de dolari din banii contribuabililor şi ele nu împrumută aceşti bani către platitorii de taxe”, a concluzionat Trump.

În acestă condiţii, o altă soluţie pentru perioada de criză este achiziţionarea de case deţinute de către bănci după preluarea de la proprietarii care nu şi-au putut plăti ipotecile.

Sursa: ABC