Este bine de știut că cei care vor primi bani în plus la pensie sunt românii care au ocupat funcții cu responsabilități multiple, cei care au avut un consum sporit de timp și energie, dar şi cei care au condus instituții și au îndeplinit obiective suplimentare.

Dacă te încadrezi în aceste criterii vei fi printre norocoșii care vor primi bani în plus la pensie. Conform DCBusiness, poți obține o pensie mai mare cu indemnizațiile speciale pentru care s-au reținut contribuții la sistemul public de pensii. Aceste indemnizații trebuie să fie introduse obligatoriu în carnetul de muncă.

De asemenea, trebui să țineți cont că dacă veniturile nu au fost înregistrate, românii au nevoie de adeverințe de la deținătorii de arhive. Cei care au ocupat funcții mari în timp ce lucrau vor avea parte de următoarele indemnizațiiȘ

Indemnizația acordată șefului de echipă sau brigadă, acordată, de regulă, operatorilor economici din industria tradițională (construcții, drumuri, poduri, îmbunătățiri funciare, etc).
Indemnizația pentru personalul navigant și însoțitorilor de zbor.
Indemnizația de care beneficiază cadrele de conducere din învățământul superior pentru perioadele în care au ocupat și funcții de conducere în instituții conexe (spitale, direcții sanitare, instituții de cercetare).

Pentru a lua mai mulți bani atunci când vă veți pensiona, trebuie să țineți cont de următoarele:

Indemnizația acordată cadrelor didactice care cumulează două sau mai multe funcții (director, director adjunct) în învățământul primar, dar și o funcție de profesor universar.
Indemnizația pentru conducerea formației de lucru în activitatea încărcări-descărcări.
Indemnizația pentru conducătorul formației de lucru de docheri.
Indemnizații în domeniul farmaceuti, când sunt exercitate două funcții, una de conducere, alta operativă.