Banca americană de afaceri Goldman Sachs a afişat un profit cu mult peste estimările sale, activităţile sale de brokeraj au început să funcţioneze normal, a rambursat ajutoarele publice şi ar putea acorda bonsuri angajaţilor la sfârşitul acestui an.

Goldman Sachs a publicat rezultatele financiare pentru cel de-al doilea trimestru şi a anunţat că în această perioadă a realizat un profit de 3,44 miliarde de dolari, reprezentând o creştere de 65% faţă de perioada similară a anului trecut şi de 89% faţă de primul trimestru al acestui an.

Activităţile de brokeraj au înregistrat o creştere de 93% şi au permis degajarea unui venit de aproape 11 miliarde de dolari.

Mai puţine bănci

În cazul în care performanţele băncii se menţin şi în cel de-al doilea semestru, instituţia financiară ar putea acorda angajaţilor bonusuri de ordinul zecilor de milioane de dolari,  un nivel similar celui de dinaintea crizei.

Analiştii explică rezultatul neaşteptat de la Goldman prin faptul că acum sunt multi mai puţini jucători pe piaţa bancară americană, după ce criza a dus la falimentul unor instituţii financiare puternice precum Lehman Brothers şi Bear Stearns, iar altele precum Merrill Lynch au fost preluate de alte grupuri bancare.

SURSA: e24