SES SIRIUS compania suedeză care şi-a anunţat intenţia de a participa la procesul de digitalizare în România a fost achiziţionată integral de acţionarul majoritar SES Astra.

SES Astra a preluat integral SES SIRIUS AB, prin achiziţia celor 10% din acţiunile rămase în cadrul Swedish Space Corporation (SSC). Termenii tranzacţiei nu au fost făcuţi publici.  

SES a devenit acţionar în cadrul SES SIRIUS în luna octombrie 2000, cu o participaţie de 50%. În decursul ultimului deceniu SES Astra şi-a majorat participaţia în mod gradual ajungând în anul 2008 să controleze 90% din companie.

SES SIRIUS administrează cel mai mare sistem de sateliţi din ţările Baltice şi cele Nordice, având o poziţie puternică pe piaţa din Europa Centrală şi de Est. Compania deţine birouri în Suedia, Letonia, Rusia, Ucraina şi România. Sateliţii SIRIUS sunt poziţionaţi la 5 grade Est.

„În timp ce Sirius va continua să administreze compania cu sediul în Suedia, integrarea echipei SES SIRIUS şi a activităţilor în cadrul operaţiunilor noastre va fi un alt eveniment important în procesul nostru de implementare a strategiei de extindere geografică”, a declarat Ferdinand Kayser, Presiedent şi CEO SES Astra.

SURSA: SES SIRIUS