Marian-Jean Marinescu, vicepreședinte al grupului PPE din cadrul instituției de la Strasbourg a depus o declarație scrisă, pornind de la o cerere a Asociației Națională a Surzilor din România, prin care solicita ca acest serviciu să fie accesibil și prin sms pentru utilizatorii surzi, cu deficiențe de auz și vorbire, pentru persoanele cu handicap, dar şi în situaţiile în care este nevoie de discreţie în momentul apelului.
112 este numărul de telefon de urgenţă unic pentru toată Europa, care s-a dovedit a fi eficient în toate ţările UE. Acest număr oferă informații pentru situaţiile în care apelantul nu este sigur ce serviciu de urgenţă este mai adecvat, redirecţionează apelurile la serviciile de urgență relevante şi este un număr mai uşor de reţinut decât listele de numere de urgenţă pentru fiecare ţară.
"Implementarea SMS-ului nu ridică probleme tehnice majore şi consider că este oportun ca serviciul 112 să poată fi imediat operabil prin SMS și deci să fie inclus în serviciile centrelor de telefonie și fax. SMS-ul este un serviciu care ar putea fi de mare folos în situaţii de urgenţă în care este nevoie de discreţie în momentul apelului”, a spus Marinescu.