În ediţia sa ce urmează să apară duminică, săptămânalul german afirmă, fără a cita surse, că o conversaţie a lui John Kerry a fost interceptată 'accidental' în 2013 de serviciile secrete germane (BND). Secretarul de stat american a vorbit atunci despre tensiunile din Orientul Mijlociu printr-o legătură prin satelit.

Revista scrie, de asemenea, că guvernul german a mandatat serviciile secrete începând din 2009 să spioneze Turcia, partenerului său din cadrul NATO. Potrivit jurnaliştilor săi, ţintele spionajului sunt actualizate odată la patru ani de guvernul german. Dar priorităţile actuale nu au mai fost modificate după scandalul de spionaj cu SUA, iar Turcia ar fi în continuare ascultată.

Aceste dezvăluiri au loc după ce mai multe media germane au relatat vineri despre o interceptare a fostului secretar de stat american Hillary Clinton de către serviciile secrete germane. Una dintre conversaţiile acesteia ar fi fost interceptate, şi de această dată 'din greşeală', în timp ce şefa diplomaţiei se afla la bordul unui avion al administraţiei americane.

Aceleaşi publicaţii au afirmat deja că spionarea unor personalităţi politice americane nu ar fi fost cazuri izolate. Ele au mai informat că Germania spiona 'un partener din NATO', fără a preciza care anume. Spionajul internaţional a devenit un subiect de polemică în Germania în ultimele luni, notează AFP.AGERPRES