Românii care nu au fost condamnați la închisoare pe viață ar putea să își cumpere arme letale mult mai ușor. Legea a trecut de Senat și așteaptă hotărârea parlamentarilor din Camera Deputaților. Deși se intenționa să se înăsprească regimul armelor, în realitate s-a întâmplat cu totul altceva.

Liberalii spun că raportul de la comisie era foarte diferit de ceea ce se așteptau ei, în condițiile în care legea trebuia să includă reguli mai stricte pentru deținerea de arme de foc. Surprinzător însă, rezultatul a fost contrar, relatează Digi24.

 Până acum, persoanele care au fost condamnate la mai mult de un an de închisoare nu puteau deține arme periculoase. Dacă legea va fi adoptată, doar cine a fost condamnat la închisoare pe viață are interzis la astfel de arme. Legea armelor și munițiilor prevede interdicții pentru unele persoane să dețină arme de autoapărare dacă exisită „motive imputabile lor’.

În urma modificărilor adoptate miercuri, va fi necesară o decizie definitivă a instanței care să le interzică să dețină astfel de arme. A picat și limita deținerii a maximum două arme de foc. 

Proiectul a fost adoptat cu 58 de voturi „pentru” şi şapte abţineri, scrie Agerpres.