Vicepreşedintele comisiei, social-democratul Marius Sorin Bota, a explicat, la finalul lucrărilor comisiei, că reprezentanţii PSD au votat împotriva ratificării acestor documente deoarece s-au opus şi se opun în continuare măsurilor la care Executivul s-a angajat prin intermediul acestor scrisori de intenţie, referindu-se, în principal, la creşterea TVA.

"În mod normal, dacă plenul Senatului va respinge acest proiect de lege, Guvernul ar trebui să revină asupra măsurilor respective", a afirmat senatorul PSD.

Preşedintele comisiei, democrat-liberalul Ovidiu Marian, a precizat, însă, că nu există "niciun risc" ca urmare a Raportului de respingere dat de comisie. "Proiectul nu va cădea. Nu putem face astfel de scenarii. La Camera Deputaţilor avem suficiente voturi ca să fie adoptat – chiar dacă, să presupunem – dar nu cred că se va întâmpla aşa ceva – Senatul îl va respinge", a declarat Ovidiu Marian.

Senatul este cameră decizională pentru proiectul de lege privind ratificarea Scrisorii de intenţie semnate de autorităţile române, la Bucureşti, la 16 iunie 2010, actualizată prin scrisoarea suplimentară de intenţie, semnată la Bucureşti, la 29 iunie 2010, aprobate prin Decizia Consiliului director al Fondului Monetar Internaţional din 2 iulie 2010 şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2009 privind ratificarea Aranjamentului stand-by dintre România şi Fondul Monetar Internaţional, convenit prin Scrisoarea de intenţie transmisă de autorităţile române, semnată la 24 aprilie 2009, şi prin Decizia Consiliului director al Fondului Monetar Internaţional din 4 mai 2009, precum şi a Scrisorii suplimentare de intenţie, semnată de autorităţile române la data de 8 septembrie 2009 şi aprobată prin Decizia Consiliului director al FMI pe 21 septembrie 2009.