Selecţia administratorului Fondului Proprietatea (FP) va fi reluată începând de mâine, anunţă comisia care se ocupă de coordonarea acestui proces.

„Comisia pentru Selecţia societăţii de administrare a Societăţii Comerciale Fondul Proprietatea SA a avut, în ultima perioadă, o serie de discuţii cu reprezentanţii consultantului financiar internaţional Schroders, ai Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi ai Ministerului Justiţiei având ca tematică modalităţile de implementare a unor modificări ale structurii de guvernanţă corporatistă a Fondului Proprietatea, în conformitate cu mandatul acordat de Guvernul României. În prezent, aceste discuţii sunt încă în desfăşurare şi nu este exclusă posibilitatea ca implementarea efectivă să necesite o perioadă de timp semnificativă”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Ofertele aşteaptă din ianuarie, foştii proprietari – de la Revoluţie

Procedurile vor fi derulate de către Comisia pentru Selecţie până pe 15 aprilie, când se va face publică lista scurtă de participanţi.

Morgan Stanley, Julius Baer, Credit Suisse & OTP, ING Invest Management, AVIVA Global Services, BlackRock, FINAG Holding Gmbh şi Franklin Templeton Investments au depus, la începutul acestui an, oferte de participare la selecţia administratorului Fondului Proprietatea.

Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate. Instituţia a devenit operaţională ca societate pe acţiuni înregistrată la Registrul Comerţului în decembrie 2005.