Acum, pentru a afla care sunt cele mai bune si cele mai ieftine oferte pentru petrecerea unui sejur in tara sau strainatate sau daca doresti sa rezervi o camera, ai nevoie doar de un computer personal si de o conexiune la Internet. Nu mai este nevoie ca pentru planificarea unei vacante sa faci nenumarate drumuri la agentiile de turism pentru cautarea celei mai bune oferte.
Poti sa alegi cea mai convenabila oferta de vacanta folosind portalurile de turism online, ce contin toate ofertele agentiilor de turism. Dupa ce iti alegi destinatia si tipul sejurului iti sunt afisate toate ofertele ce intrunesc conditiile tale, insotite de poze, descrieri complete si, evident, preturi. Dupa ce ai optat pentru una dintre oferte poti folosi resursele portalului pentru a afla istoria si geografia locului in care urmeaza sa iti petreci vacanta, care sunt punctele de atractie din zona, sporturile practicabile, posibilitatile de petrecere a timpului sau traseele montane.

Cel mai util portal are doar varianta in engleza

Poti opta chiar si pentru un concediu de tratament la bai sau o vacanta traditionala la tara intr-o pensiune primitoare din inima unui sat, unde iti vei petrece o vacanta in care te vei bucura de frumusetea obiceiurilor locului. In cazul in care nu doresti sa pleci cu masina proprie, folosind tot aceste portaluri alegi cea mai convenabila oferta de transport si iti rezervi un loc in autocar, avion sau tren. Iti sunt puse la dispozitie ghiduri turistice, informatii utile, precum cursul valutar sau conditiile meteo, ca si informatii privitoare la taxele de sedere si cele de asigurare, toate pentru a avea o vacanta perfecta.
Va prezentam numai cateva dintre cele mai importante portaluri de acest gen, recomandarea noastra indreptandu-se spre www.rotravel.com. Este cel mai complet portal turistic, cu cel mai bogat continut si cele mai bune oferte. Acest portal ofera posibilitatea de a rezerva on-line, contine nenumarate informatii utile, fotografii foarte bune si iti furnizeaza detalii privind istoria si geografia destinatiei. De asemenea contine informatii despre modalitatile principale de transport si un ghid de preturi, care te ajuta sa iti faci un calcul al bugetului pe care il vei aloca vacantei. Acest portal turistic are insa dezavantajul ca este disponibil numai in limba engleza.    

Nici un portal nu este atotcuprinzator; iata care sunt cele mai bune patru

www.turism.ro
Site-ul prezinta exceptional punctele turistice din Romania, insotite de poze si de descrieri amanuntite. Include si turismul rural, contine informatii utile, dar din pacate lipsesc ofertele de cazare si transport. Este disponibil in patru limbi.
www.infoturism.ro
Site-ul este foarte bine organizat, contine o baza de date cu toate ofertele interne si externe ale agentiilor de turism si ale companiilor de transport. Cautarea se face dupa categorii, ofera serviciul „Rezervare Online” si contine un ghid turistic foarte util.
www.eTurism.ro
Are o oferta bogata a agentiilor de turism si a companiilor de transport. Destinatiile sunt atat interne cat si externe. Ofera informatii despre destinatiile cele mai atractive si despre ofertele cele mai avantajoase ale agentiilor de turism.
www.rotravel.ro
Cel mai complet portal turistic romanesc, contine de la istoria si geografia Romaniei, punctele de atractie, hoteluri, agentii, restaurante, asociatii profesionale pana la fotografii, calendarul evenimentelor, multe linkuri si informatii utile.

www.infotravelromania.ro
Contine indexul agentiilor de turism, informatii utile despre locatiile turistice si un ghid de preturi pentru stabilirea bugetului. Nu contine oferte de cazare si transport.

www.ghid-romania.ro
Contine o bogata oferta turistica interna si informatii utile. Cautare dupa scopul calatoriei, dupa zona, dupa structuri de cazare sau dupa agentii de turism.

www.agrotour.ro
Site specializat in turism rural, contine o oferta larga repartizata pe zone. Oferta este insotita de fotografii si preturi. Site-ul este disponibil si in limba engleza.

www.antrec.ro
Site-ul contine un catalog cu oferte de turism rural, cautarea se face pe categorii si exista posibilitatea rezervarii online. Continut bogat si oferte speciale in functie de perioada anului.

www.rotur.ro
Cautarea se face dupa categorii in oferta agentiilor de turism. Prezentarea punctelor turistice este foarte buna. Contine trasee montane si trasee rutiere. Din pacate, site-ul nu este inca finalizat.

www.romaniantourism.ro
Site-ul este foarte bine organizat, contine cele mai noi oferte de cazare si transport, stiri turistice si informatii utile. Oferta contine si destinatii rurale.