În ceea ce priveşte portofoliul de clienţi corporate, agenția a înregistrat anul trecut o creştere cu peste 10% față de finalul anului precedent, noii parteneri activând în domenii precum Bancar, Auto, Agricultură. "În 2016, am deschis un birou la Istanbul, al treilea după Bucureşti şi Sofia. Atât în 2016, cât şi anul acesta, ne concentrăm pe dezvoltarea companiei”, declară Javier Garcia del Valle (foto), CEO al grupului.

Anul 2016 s-a remarcat prin creşterea cu 40% a turismului intern, clienţii agenției preferând destinaţii din România pentru organizarea de team-buildinguri şi petreceri de companie. Pe zona de leisure, s-au înregistrat creşteri pentru litoral, Bucovina și stațiunile balneare. Trendul pozitiv pentru aceste destinații s-a menținut și la începutul acestui an, observându-se și o creștere a plăților cu vouchere de vacanţă.

"Voucherele de vacanță au fost o măsură pentru stimularea turismului intern şi se vede acest lucru în creşterea volumului de vânzări și cererea pentru vacanţe în România. În 2017, ne aşteptăm la o dublare a volumului de vânzări cu vouchere de vacanţă și o crestere a cererii pentru vacanțe interne de 25% faţa volumul de 1,4 milioane de euro înregistrat în 2016", precizează Javier Garcia del Valle.

Din toamna anului trecut, de când agenția a devenit turoperator exclusiv pe România al Disneyland Paris, cererea familiilor cu copii pentru astfel de vacanţe a crescut cu 150%, produsul fiind unul dintre cele mai vândute din oferta companiei. La nivel de 2016, pachetul mediu achiziţionat pentru Disneyland a fost de 1.500 de euro, acesta reprezentând vacanţa pentru doi adulți și un copil, la un hotel de trei-patru stele în parc, trei nopți de cazare, demipensiune, patru zile de intrare în parc, bilete avion.

Cea mai cerută destinaţie în 2016 a fost Spania, urmată de România, Grecia, Turcia, Italia, Germania, Statele Unite. Turiştii au preferat hoteluri de patru şi cinci stele, la pachete cu valori medii de 800 de euro/adult în Spania, 600 de euro/adult în Grecia, 600 de euro/adult în Turcia.

Spania continuă să fie în topul preferinţelor turiştilor şi în 2017, în primele luni ale anului fiind rezervate cu 10% mai multe pachete, în perioada de Early Booking, faţă de perioada similară din 2016. Happy Tour/FCM Travel Solutions este deţinută de fondul de investiţii GED Capital și parte din Happy Tour Group, cu o rețea de 83 de agenții proprii și asociate, numărând 94 de puncte de vânzare, în 52 de orașe din România, Turcia, Bulgaria și Republica Moldova.