Potrivit sursei, cel mai probabil este ca Washingtonul să-l fi convocat pe Pasha în cadrul politicii sale de presiune asupra ISI după moartea liderului Al-Qaida, Osama ben Laden, într-un asalt american în Pakistan.

Canalul de televiziune "Express", fără a identifica surse, a spus că Pasha se va întâlni cu omologul său american Leon Panetta şi a adăugat că şeful ISI va trece de asemenea prin Arabia Saudită.

Această călătorie are loc în contextul semnalelor din presa locală privind destituirea sau demisia directorului general al ISI, aflat în centrul criticilor după ce s-a descoperit că Osama ben Laden trăia la Abbottabad, în apropiere de Academia Militară.
Aparatul de securitate pakistanez a fost criticat în presa locală pentru că nu a reacţionat la încălcarea suveranităţii ţării în cursul atacului împotriva lui Osama ben Laden, în timp ce în SUA este acuzat de o presupusă acoperire a şefului Al-Qaida, ceea ce surse din cadrul ISI consultate de EFE au respins categoric.

Presa din SUA a semnalat că Washingtonul a cerut ca ISI să divulge identitatea celor mai importanţi agenţi ai săi pentru a încerca să determine dacă au avut vreun contact cu Osama ben Laden.
SURSA: Agerpres