Situată la circa 1.000 km sud-est de Moscova, fabrica din Togliatti a fost și a rămas cea mai mare din Rusia însă, odată cu majorarea capacității la peste 1,5 milioane de unități, poate deveni uzina cu cea mai mare producție din lume. Supranumit „Detroit-ul rusesc”, orașul Togliatti din regiunea Samara este complet dependent de această uzină și de furnizorii de componente amplasați în jurul acesteia.
Carlos Ghosn, șeful Alianței Renault-Nissan, încearcă de ani buni să preia controlul asupra acestui mastodont cu o suprafață de 600 de hectare. Miza investiției Renault, care depășește în acest moment 1 miliard de euro, este cucerirea pieței ruse, o zonă a globului care, conform estimărilor, va crește enorm în următorii ani. Cu numai 230 de vehicule la 1.000 de locuitori, dar cu venituri aflate în continuă creștere, piața din Rusia va depăși în mai puțin de trei ani vânzările din Germania. Cel puțin aceasta este estimarea celor de la Ernst&Young care consideră că în marele stat răsăritean vor fi comercializate în 2015 circa 3,4 milioane de autoturisme față de 2,8 milioane în acest an.
AvtoVAZ produce în prezent doar modele Lada însă, în viitor este de așteptat ca de pe liniile de asamblare din Togliatti să iasă și modele Renault și Nissan. Cel mai nou produs al AvtoVAZ este Lada Largus, o clonă a modelului Dacia Logan MCV. Marca Lada este cea mai căutată de clienții ruși având vânzări totale de 578.387 de unități în 2011. Renault a comercializat anul trecut 154.734 unități poziționându-se pe locul patru, după Chevrolet și Hyundai, iar Nissan a vândut 138.827 de autoturisme. Colaborarea Renault-Nissan-AvtoVAZ a ocupat anul trecut circa 33% din întreaga piață auto rusă.
Puteți citi aici un amplu reportaj realizat de Capital la Togliatti în momentul semnării acordului dintre Renault și AvtoVAZ.