Günther Bukor, directorul fondului austriac de investiţii Immoeast care se ocupa de administrarea activelor companiei în Polonia, România, Rusia şi Bulgaria, a demisionat. Anunţul a apărut la scurt timp după ce Edgar Rosenmayer, membru al consiliului director al Immoeast, care coordona investiţiile fondului în România, şi-a anunţat şi el demisia din funcţie începând din data de 30 aprilie 2010, sfârşitul anului financiar al companiei.

Ca urmare a demisiei, Bukor a fost descărcat de gestiunea mandatelor sale de administrator al firmelor pe care grupul le are în România, printre care se numără Immoeast Iride IV Project, prin care fondul deţine complexul de birouri Iride Business Park din Capitală, Armonia Center Arad, prin care controlează mall-ul Armonia din Arad sau Eye Shop Târgu Jiu, firmă prin intermediul căreia austriecii intenţionau să dezvolte un mall ce urma să ia locul fostei pieţe Litovoi din Târgu Jiu.

Bukor a ocupat anterior poziţiei de director la Immoeast şi funcţia de managing director în cadrul Raiffeisen Property Invest.

Fuziunea este iminentă

Grupul imobiliar austriac Immofinanz, acţionarul majoritar al Immoeast, a anunţat în decembrie anul trecut că va prelua integral subsidiara printr-un schimb de acţiuni şi o majorare de capital de 589 milioane euro.

Operaţiunea va genera reduceri de costuri, va simplifica viitoare infuzii de capital la Immoeast şi se va aplica retroactiv din 30 aprilie, dacă va obţine aprobarea acţionarilor ambelor companii. Investitorii vor primi trei acţiuni Immofinanz pentru fiecare două titluri Immoeast deţinute.

Potrivit ultimelor date disponibile, Immoeast deţine 72 de proprietăţi pe piaţa românească, în valoare totală de 750 milioane euro, reprezentând circa 13% din portofoliul grupului. România este cea mai mare piaţă pentru Immoeast.