Sergio Marchionne, CEO-ul Fiat a declarat ca va face tot posibilul, astfel incat compania pe care o reprezinta sa obtina profit in acest an si a criticat presedintii de companii care au admis deja ca si in 2009 vor avea pierderi.

„Cred ca primul lucru pe care un lider trebuie sa-l faca este sa lupte pentru compania sa. Acceptarea si mai ales anuntul la inceput de an ca vei pierde bani ete cel mai prost exemplu care poate fi dat angajatilor”, a explicat Marchionne.

Acesta a adaugat ca declaratiile prin care deja sunt admise pierderile suna ca si cum nimic nu ar fi rau in aceasta privinta, insa moralul angajatilor are mult de suferit, iar recuperarea companiilor este mult amanata.

„Piata auto a ajuns din rau in mai rau anul acesta, insa voi lupta pentru ca Fiat sa aiba profit in 2009, a adaugat Marchionne.

El a admis insa ca pastrarea profitabilitatii va fi deosebit de grea, in special in primul trimestru al acestui an, pentru ca atat piata din Italia, cat si cea din Brazilia, cele mai importante pentru marca Fiat, au suferit scaderi importante in ultima perioada.

„Refuz sa accept ideea ca operatiunile noastre vor pierde bani si voi revizui in intregime bugetele de cheltuieli pentru a preveni acest lucru”, a conchis reprezentantul constructorului auto italian.