Christopher Wray, șeful Biroului Federal de Investigaţii (FBI) din SUA, și-a declarat joi îngrijorarea în legătură cu “numărul mare de discuţii online”. Acesta a fost constatat de angajaţii din subordinea sa. Inclusiv apeluri la proteste armate săptămâna viitoare, odată cu apropierea învestirii preşedintelui ales Joe Biden.

Comentariile online sunt analizate şi examinate în legătură cu potenţiala lor ameninţare efectivă.  Forţele de ordine încearcă să facă distincţie între apelurile aspiraţionale şi cele intenţionate, a menţionat el, potrivit DPA. “Suntem îngrijoraţi cu privire la potenţiale violenţe în cadrul protestelor şi mitingurilor planificate în număr mare aici în Washington în zilele ce urmează.”, a declarat şeful FBI. Acesta a adăugat că există o deosebită preocupare pentru securitatea clădirilor guvernamentale din toată ţara.

FBI încearcă să combată actele de violență

Peste 200 de persoane suspectate de plănuirea unor evenimente după modelul asaltului asupra Capitoliului de săptămâna trecută au fost identificate, a afirmat Christopher Wray. El a avertizat că oricine planifică acte de violenţă în zilele următoare trebuie să se aştepte la o vizită din partea agenţilor FBI. Susţinătorii preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului din Washington. Ei au întrerupt temporar sesiunea Congresului pentru validarea victoriei preşedintelui ales Joe Biden la alegerile din 3 noiembrie miercurea trecută. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma violenţelor. Ceremonia de învestire a preşedintelui ales Joe Biden este preconizată să aibă loc la 20 ianuarie.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din SUA a difuzat imagini cu participanţi la violenţele de miercuri de pe Dealul Capitoliului pe reţelele de socializare, în speranţa de a obţine ajutor din partea publicului pentru identificarea acestora. FBI oferă de asemenea o recompensă de 50.000 de dolari pentru informaţii despre persoanele responsabile de aducerea celor două bombe artizanale descoperite la Washington. Procurorii federali au deschis o anchetă pentru crimă după ce un ofiţer al Poliţiei Capitoliului a murit joi, la o zi după asaltul susţinătorilor lui Donald Trump asupra Congresului.