"Am decis că este timpul să mă retrag de la îndatoririle din cadrul Microsoft. După 23 de ani de muncă la produsele Microsoft, am decis să părăsesc compania pentru a căuta noi oportunităţi,în baza experienţei mele", a afirmat Steven Sinofsky, o figură controversată despre care se spune că ar fi fost în dispută cu ceilalţi top-manageri ai companiei, inclusiv cu directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer.

Potrivit acestuia, toate aceste zvonuri sunt fără fundament real. În comunicatul companiei se menţionează că decizia lui Sinofsky a fost benevolă.

În legătură cu demisia lui Sinofsky, directorul executiv al Microsoft a spus că schimbările din conducere sunt legate de intenţia corporaţiei de a realiza o mai bună integrare a grupurilor Microsoft pentru a scurta ciclul de dezvoltare de noi produse.

După plecarea lui Sinofsky, responsabil de software şi hardware pentru Windows va fi vicepreşedintele corporaţiei Julie Larson-Green. Vânzările faimosului sistem de operare cad în responsabilitatea lui Tami Reller, care îşi va păstra şi funcţia de director financiar şi director de marketing în divizia de dezvoltare a Windows.

Sinofsky, unul din veteranii Microfost, era văzut ca succesorul cel mai probabil al directorului executiv Steve Ballmer. El s-a alăturat companiei în 1989, ca dezvoltator de software. În urmă cu trei săptămâni, cu prilejul lansării Windows 8, Sinofsky s-a aflat pe scenă şi a prezentat noul produs, mai ales că s-a aflat în fruntea echipei care a lucrat la acesta. Sinofsky este cel care a condus şi echipa care a realizat Surface, prima tabletă marca Microsoft.

Microsoft a început să-şi vândă versiunea finală a Windows 8 la sfârşitul lunii octombrie. Windows 8 este prima platformă software optimizată pentru PC şi tablete. La patru zile de la lansare, Microsoft a vândut circa 4 milioane de aplicaţii Windows 8 pentru "upgrade-ul" vechilor platforme. Mai multe blog-uri de specialitate transmit că noul sistem de operare este deloc intuitiv şi greu de utilizat, aminteşte Business Insider.
UPDATE: A demisionat pentru că îşi dorea să fie următorul CEO al companiei
Surse din interiorul companiei susţin că Sinofsky a demisionat pentru că îşi dorea să fie următorul CEO al companiei în care a lucrat atâta vreme. Cum Steve Ballmer plănuieşte să conducă Microsoft până în 2017-2018, acesta a refuzat, în ciuda insistenţelor, să îi garanteze lui Sinofsky că este succesorul său în funcţia de CEO.

Contactaţi de Business Insider, reprezentanţii companiei au refuzat să comenteze această informaţie.