Presedintele Chrysler, Robert L. Nardelli si-a exprimat indoielile cu privire la supravietuirea constructorului auto in cadrul programului de reorganizare finantat de guvernul american, sub protectia legii falimentului.

„Sper sa ma insel, insa nu am multa incredere ca in actualul mediu extern (n.r. al companiei) putem sa evitam falimentul”, a declarat directorul general si presedinte al companiei, Robert L. Nardelli.

Chrysler a solicitat guvernului american un ajutor aditional in valoare de 5 miliarde de dolari, dupa ce a primit deja suma de 4 miliarde dolari. Mai mult, compania a anuntat ca este in pericol sa ramana fara bani daca ajutorul guvernamental nu va fi alocat.

Comisia organizata de Barack Obama pentru a so ocupa de sectorul auto a luat in considerare mai multe optiuni pentru salvarea nu doar a companiei Chrysler, ci si a constructorului General Motors (GM). Acesta din urma a solicitat un nou imprumut, de pana la 16,6 miliarde de euro, dupa ce anterior a primit 13,4 miliarde dolari de la sfarsitul anului trecut pana acum.