Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis joi că membrii Consiliilor de Administraţie şi directorii generali şi adjuncţi ai unui operator de piaţă din România nu au voie să deţină acţiuni şi funcţii de conducere la altă bursă locală.

Potrivit unei Dispuneri de Măsuri a CVNM, membrii consiliului de administraţie şi conducătorii unei burse trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: „să nu facă parte din conducere, să nu fie administratori, angajaţi sau auditori financiari la un alt operator de piaţă şi/sau operator de sistem, şi să nu deţină nici o participare la un alt operator de piaţă şi/sau operator de sistem din România”.

Astfel, membrii conducerii Bursei de Valori Bucureşti nu vor putea deţine acţiuni sau funcţii la Sibex, şi nici invers. Totodată, CNVM a decis că bursele din România pot deţine participaţii la operatori de piaţă din afara ţării, fie că aceştia sunt din stat membre ale Uniunii Europene fie că provin din state nemembre.

Deciziile Comisie au venit în urma unei solicitări a Bursei de Valori Bucureşti transmisă către CNVM la jumătatea lunii mai.

SURSA: Mediafax