Cauzele „cutremurului” care a zguduit pietele financiare internationale in ultimele 10 zile sunt investigate de catre FBI care suspecteaza ca boss-ii companiilor in cauza, printre care Lehman Brothers si AIG, sunt „un pic vinovati” de frauda.

Ancheta FBI vizeaza un numar de 26 de companii de pe Wall Street, conform oficialilor agentiei federale americane. “FBI-ul are in derulare 26 de investigatii ce privesc fraude la nivel de corporatii”, a declarat purtatorul de cuvant al FBI, Richard Kelko, citat de CNN.

De asemenea, Comisia de control si reforma a administratiei a Congresului Statelor Unite ii va audia pe directorii AIG si Lehman Brothers.

Astfel, comisia „va examina greselile de reglementare si excesele financiare care au condus la falimentul Lehman Brothers si la nationalizarea AIG”.

Membrii comisiei de control lasa sa se inteleaga faptul ca cele doua institutii au facut „investii imprudente” si acuza, voalat, organele abilitate ca au manifestat „o supraveghere permisiva fapt care a antrenat bulversarea economiei americane”.

Sursa: CNN