Conform comunicatului, directorii generali ai Gazprom şi OMV, Alexei Miller, respectiv Gerhard Roiss, s-au întâlnit marţi la sediul central al OMV pentru a discuta despre mediul plin de provocări de pe piaţa actuală a gazelor. Pe lângă negocierile asupra contractului actual de furnizare a gazelor, cele două părţi au discutat, de asemenea, despre situaţia politică actuală, subliniind faptul că aprovizionarea cu gaze a Austriei este prioritară. În ciuda situaţiei curente, importurile de gaze ruseşti sunt realizate în funcţie de obiceiurile de sezon.

De asemenea, cei doi parteneri au discutat şi despre rute alternative de aprovizionare cu gaze ruseşti, cum ar fi, spre exemplu, prin intermediul 'Nord Stream' prin conducta de gaze OPAL spre centrul Europei.

'Apreciem menţinerea unui dialog continuu cu parteneri de afaceri precum OMV pentru a asigura furnizarea gazelor naturale. Gazprom a fost recunoscut ca un furnizor de încredere, care contribuie semnificativ la securitatea energetică a Austriei. Mai mult, s-a subliniat faptul că actuala situaţie geopolitică dovedeşte importanţa rutelor alternative pentru aprovizionarea cu gaze ruseşti a consumatorilor europeni', a declarat Alexei Miller, CEO Gazprom.

'În Europa trăim într-o societate cu resurse, produse şi servicii comune. Ţinând cont de acest aspect, sunt de părere că integrarea economică a Europei şi a partenerilor noştri din Rusia reprezintă soluţia pentru a proteja stabilitatea continentului nostru. Întâlnirea de astăzi consolidează parteneriatul nostru cu Gazprom, aflat în vigoare de peste 50 de ani', a spus, la rândul său, Gerhard Roiss, CEO OMV.

Această întâlnire consolidează relaţiile de business existente între cele două companii şi contribuie la asigurarea resurselor de energie ale Austriei, mai spun oficialii OMV.

Compania austriacă este acţionarul majoritar al OMV Petrom, cea mai mare companie românească.