Comitetul Executiv al PSD se reuneşte marţi în prima şedinţă a conducerii interimare a social-democraţilor din acest an. Reuniunea CExN al PSD se va desfăşura la Palatul Parlamentului, începând cu ora 12,00. Social-democraţii ar putea discuta despre modificări la Statutul partidului. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, la Călăraşi, că în cadrul reuniunii CExN al PSD urmează să fie discutate o serie de modificări la Statut.

Ce a anunţat Marcel Ciolacu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că printre propunerile de modificare a statutului partidului se va număra şi cea care prevede ca primele trei organizaţii cu rezultate bune la alegeri să facă parte, de drept, din Biroul Permanent Naţional.

‘Noi o să venim în faţa Comitetului Executiv, cred că săptămâna viitoare, cu anumite propuneri de modificare la statut, propuneri de principii, apoi, la sfârşitul lunii, când avem reuniunea grupurilor parlamentare, vom invita şi primarii de mari municipii şi preşedinţii de consilii judeţene, astfel încât vom crea un for destul de important şi reprezentativ al partidului, unde, de asemenea, vom expune aceste principii şi, dacă ele trec de votul intern şi de opiniile din interiorul partidului, vom merge cu ele să le spunem şi congresului unde se va da un vot.’

Schimbare în BPN

‘Vom propune ca din Comitetul Executiv să facă, de drept, parte primarii de mari municipii şi preşedinţii de consilii judeţene, la congres să se voteze un proiect politic şi o echipă, să nu mai fie voturi pe fiecare funcţie în parte şi chiar o modificare a structurii de reprezentare în Biroul Permanent Naţional, unde, pentru prima oară, să fie primite primele trei organizaţii cu rezultate politice, meritocraţie politică, pe un ciclu electoral de patru alegeri, să facă parte de drept din BPN’, a spus Ciolacu, duminică, la Conferinţa Organizaţiei Judeţene PSD Călăraşi de desemnare a delegaţilor judeţeni la congresul naţional din februarie.

Propunere pentru Consiliul Național

El a adăugat că va propune, de asemenea, ca de normele de etică pe care trebuie să le respecte membrii partidului să se ocupe Consiliul Naţional şi nu Comitetul Executiv Naţional, aşa cum este acum. ‘O să existe nişte norme în ceea ce priveşte etica. Noi încercăm chiar să nu mai fie decizional Comitetul Executiv pe aceste norme de etică, să le transferăm unui for mai larg, să le transferăm Consiliului Naţional. Aşa mi se pare foarte corect, pentru că atunci muţi un pic discuţia, mult mai largă, în cadrul Consiliului Naţional, deja sunt şi parlamentari şi preşedinţi de consilii judeţene şi de organizaţii şi primari’, a menţionat Ciolacu. Acesta a afirmat că o parte dintre colegii săi de partid se pregătesc să devină viitori comunicatori, conform Agerpres.