Cea mai recentă ştire în acest sens este cea potrivit căreia SIIJ le anchetează pe fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi pe fosta şefă a ex-Serviciului de combatere a corupţiei din magistratură din cadrul DNA, Florentina Mirică, pentru că ar fi divulgat informaţii secrete de stat în dosarul DIPI.

„Vorbim despre o sesizare din oficiu făcută de Secţia de investigarea a infracţiunilor comise de magistraţi. Cei de acolo s-au sesizat cu privire la mai multe infracţiuni – în primul rând cu privire la divulgarea de informaţii secrete de stat, de asemenea, divulgarea secretului care periclitează siguranţa naţională şi totodată cercetarea abuzivă. Se va începe urmărirea penală întâi in rem, se vor face cercetări, vor fi luate documente. Vom vedea dacă se va începe urmărirea penală şi in personam, dar vizate practic de acest nou dosar început sunt, într-adevăr, Florentina Mirică şi Laura Codruţa Kovesi”, a anunţat miercuri seara Antena 3 în regim de Breaking News, potrivit G4media.ro.

Un alt dosar a fost deschis de Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie împotriva procurorului militar Mihai Gheorghe, cel care instrumentează dosarul 10 august privind violenţele jandarmilor. Dosarul a fost deschis la sesizarea fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir şi îl vizează şi pe judecătorul Curţii de apel Bucureşti, Florin Purigiu. Dragomir îi acuză pe cei doi de abuz în serviciu şi fals intelectual. 

Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie îi anchetează şi pe procurorul Adrian Muntean şi poliţistul Traian Surducan de la DNA Oradea, cei care l-au investigat pe fostul preşedinte al CJ Oradea, Alexandru Kiss. Sesizarea a fost făcut chiar de către cei de la Luju.

Un alt exemplu este dosarul deja celebrilor procurori de la DNA Ploieşti, Lucian Onea şi Mircea Negulescu zis Portocală. Dosarul lor a fost preluat de SIIJ, care recent a prelungit măsura controlului judiciar faţă de cei doi. Portocală a repurtat însă recent o victorie în instanţă în dosarul instrumentat de el împotriva deputatei PSD, Andreea Cosma. Aceasta a primit 4 ani cu executare în primă instanţă.

În urmă cu 2 săptămâni, Secţia de investigare a magistraţilor a anunţat că, la o lună de la înfiinţare, avea deja 849 de dosare înregistrate, dintre care 16 le-a clasat, iar unul a fost trimis în instanţă.