Violeta Alexandru a preluat Ministerul Muncii și Protecției Sociale pe finalul anului trecut, în luna noiembrie, atunci când a picat Guvernul Dăncilă și a ajuns la Palatul Victoria Executivul liberal în frunte cu Ludovic Orban.

Odată ajunsă în fruntea Ministerului Muncii, Violeta Alexandru a ajuns ținta celor de la PSD care lăsaseră în urmă o lege cu efect de bombă. Mărirea pensiilor din septembrie cu 40%. Odată cu venirea crizei cauzată de coronavirus, a devenit tot mai evident că aceste măriri sunt imposibil de realizat.

Violeta Alexandra s-a remarcat prin faptul că muncește foarte des peste program, scrie pe rețelele de socializare târziu în noapte și are obiceiul să le răspundă pensionarilor pe Facebook, dar și la telefon. Puțină lume a aflat însă secretul șefei de la Muncă.

Violeta Alexandru are 44 de ani, iar în 2006 a absolvit Facultatea de Științe Politice a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Din actele personale, dar și din declarațiile de avere sau de interese depuse în Palament s-a aflat că Violeta Alexandru mai are un prenume pe care se pare că nu l-a folosit niciodată. Numele complet al ministrului este Victoria Violeta Alexandru.

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea