Înainte de a modifica ritualul de îngrijire, este indicat să ții cont de tipul și structura părului (gras, uscat, deteriorat, fragil sau normal). Doar în asemenea mod vei combate riscurile de a dăuna scalpului și fibrei capilare. În anotimpurile reci pot apărea și alte probleme estetice, precum: electrizarea, uscarea, aspectul încărcat, despicarea vârfurilor, volum excesiv sau lipsa acestuia.

Să descoperim împreună care sunt cele mai eficiente metode de îngrijire a părului și produsele cosmetice potrivite pentru sezonul rece, pe care le poți achiziționa cu încredere în magazinul online makeup.ro:

  • O etapă importantă în procesul de îngrijire este curățarea corectă a părului. Utilizează un șampon profund hidratant cu proprietăți nutritive, pentru înlăturarea tuturor impurităților și netezirea șuvițelor. În perioada rece este indicat să-ți speli capul de două ori pe săptămână, pentru a menține nivelul optim de grăsime la nivelul scalpului.

  • Aplică de asemenea un ser special pentru nutriția firelor despicate sau un balsam fără clătire. Iar după spălare, poți folosi o picătură de ulei nutritiv, pentru combaterea efectului static și obținerea unui aspect neted.

  • Evită cât mai mult posibil ieșirea afară cu părul umed, pentru că există probabilitatea ca acesta să înghețe și ulterior să se rupă.

  • Este indicat să folosești cât mai rar posibil placa, ondulatorul sau uscătorul de păr. Factorii mecanici afectează negativ asupra structurii firelor de păr, iar toate aceste ustensile sporesc sensibilitatea șuvițelor la vremea rece de afară. În procesul de utilizare a acestora, aplică în prealabil produse cu protecție termică.

  • Realizează măști pe bază de ingrediente naturale. Scalpul și fibra capilară are nevoie de hidratare și micronutrienți utili, care să protejeze structura firelor de păr și să accelereze procesul natural de creștere. Realizează diverse măști naturale, pe bază de uleiuri esențiale, vitamine utile și ingrediente organice. Combină câteva linguri de ulei de măsline, cu miere și ou, apoi aplică-o la rădăcina părului, lăsând să acționeze timp de 30 minute.

  • Optează pentru produsele cosmetice ce conțin apă micelară. Compoziția acestora asigură o curățare delicată și oferă o hidratare maximă. Nu uita să aplici de fiecare dată un balsam nutritiv, după spălarea părului cu șampon.

  • Pentru aranjarea și coafarea părului în sezonul rece, optează pentru produsele de styling cu textură ușoare, cum ar fi o spumă delicată. Produsul decorativ oferă părului textură și un volum impecabil. Iar pentru fixarea șuvițelor, alege un lac cu un grad mediu de fixare.

  • Protejează vârfurile cu uleiuri esențiale! Optează pentru uleiul de argan, de măsline, de cocos sau de migdale. Nu exagera la capitolul cantitate, aplică pe vârfuri 2-3 picături de produs.

A grijă de tine și de sănătatea părului tău! Fii fabuloasă în această toamnă!

Articol sustinut de MakeUp.ro