Pe data de 5 octombrie a apărut o informație într-un ziar suedez în care se arăta că deși a rămas fără bani de salarii și pensii, Grecia a cumpărat 400 de tancuri M1A1 Abrams de la americani. Conform informațiilor de pe SvD, costul celor 400 de tancuri se ridica la câteva zeci de milioane de dolari

Lucrurile nu se opresc aici. Publicația germană Der Spiegel a pucblicat ieri un articol în care arăta  că grecii au dat peste un miliard de euro pentru 4 nave de război luate de la francezi, acest contract riscând să tensioneze relațiile dintre Germania și Franța.

Conform contractului, Grecia are dreptul să le folosească gratuit în primii cinci ani, după care va achita preţul de discount de 300 de milioane de euro.

Supărarea nemților nu ține neapărat de faptul că ei îi împrumută pe greci, iar ei dau banii pe arme. Problema nemților este că grecii nu cumpără și de la ei.

Astfel, comnpania ThyssenKrupp s-a plâns că în timp ce companiile germane nu câştigă niciun contract, şantierele navale din Franţa şi Grecia sunt ţinute în viaţă cu subvenţii de stat, acoperite în cele din urmă cu bani germani.

Acum, băncile germane negociază reducerea datoriei Greciei

Tot ieri, a apărut o informație potrivit căreia preşedintele Deutsche Bank, Joseph Ackermann, negociază în numele Asociaţiei Internaţionale a Băncilor pe care o prezidează, o reducere cu 50% a datoriei Greciei înscrise în conturile organizaţiei.

Potrivit cotidianului Bild Zeitung, guvernul german a acceptat restructurarea datoriei Greciei şi solicită băncilor să accepte o costisitoare recapitalizare care să protejeze sistemul financiar european în faţa crizei din Grecia.