‘Bugetul pentru 2014 nu a intrat încă în discuţii. Discuţiile de până acum au vizat doar rectificarea bugetară, iar în perioada următoare, într-o săptămână-două, se vor stabili şi aceste detalii legate de deficit, de nevoia de finanţare a unor cheltuieli şi, probabil, se vor pune în discuţie şi astfel de subiecte. Până în prezent, nu s-a discutat pe bugetul 2014, nu e nimic hotărât. Personal, nu am participat la discuţii concrete vizavi de acest lucru’, a menţionat Manolescu.

Referitor la discrepanţa dintre creşterea economică şi încasările reduse la buget, oficialul MFP a explicat faptul că exporturile şi agricultura au contribuit decisiv la procentajul creşterii economice.

‘Creşterea economică a venit din anumite zone care, din punct de vedere al încasărilor, nu sunt cele care contribuie foarte mult în această direcţie a încasărilor la buget. Vorbim despre exporturi care nu generează TVA colectat, ci TVA rambursat şi, în acelaşi timp, din agricultură, care ştim cu toţii că este o zonă cu o fiscalizare problematică, iar acea măsură introdusă în primăvară privind taxarea pe baza normelor de venit va avea efect abia în ultima parte a anului, termenul de plată fiind 25 octombrie – 15 decembrie. Prin urmare, sumele care ar fi de colectat din această zonă ar trebui să intre la buget abia în trimestrul IV’, a afirmat secretarul de stat din MFP.
AGERPRES