”Realitatea Media nu are nici o șansă să producă suficient încât profiturile să acopere datoriile. Cel mai probabil, scopul acestei isterii, care nu a fost pornită de mine, este să grăbească falimentul firmei. Dar din tot circul ăsta, toată lumea are de pierdut”, crede Sebastian Ghiță, care deține afacerea de distribuție IT, Asesoft.
Contractul de management al lui Sebastian Ghiță – semnat în urmă cu un an -, a fost reziliat ieri dimineață; Rovigo SRL, administratorul judiciar al societății Realitatea Media, a trimis joi o notificare prin care denunță "contractul pentru prestari servicii de consultanță și management strategic și asigurarea resurselor de finanțare ale activității” între Realitatea Media (în calitate de Client) și Asesoft (în calitate de Manager).
Sebastian Ghiță susține că are de recuperat de la Realitatea TV o investiție de 30 de milioane de euro. De altfel, Asesoft este cel mai mare creditor al firmei insolvente.
Conform surselor EVZ, aproximativ 80% dintre angajații postului de televiziune și-au înaintat demisia și au optat pentru RTV Satellite, firma controlată de Sebastian Ghiță.
Indiferent de cauze și efecte, Sebastian Ghiță dă ca sigură continuarea investițiilor în media: ”Nu-mi pare rău că am intrat și am investit în acest proiect, ba chiar intenționez să-l continui”.