Sebastian Ghiţă a declarat la România TV că Laura Codruţa Kovesi l-a ameninţat în mai multe rânduri că îl arestează, dacă nu dă afară pe cine vrea ea sau dacă mai vorbeşte cu Elena Udrea.

“Suma trecută în dosar (n.r – peste 260.000 lei) este suma pe care firma Conti a plătit-o la cererea mea, către Ţiriac Air, eu fiind rugat de Kovesi. Este considerată mită pentru că în cazul lui Kovesi a fost o cerere expresă a dânsei pentru a încheia o acţiune care i-ar fi adus în viziunea ei un plus în carieră şi în mod evident folosinţa banilor, cea care a beneficiat de plată, a fost Kovesi şi de aceea cred eu că o consideră mită”, a povestit Sebastian Ghiţă, la România TV

Întrebat dacă vor fi făcute publice fotografiile cu Kovesi în cramă pe care le-a arătat procurorilor, Sebastian Ghiţă a răspuns: “Sunt convins că, odată și odată fotografiile vor deveni publice. Sunt martori care au auzit-o pe Kovesi când mă amenința că dacă nu dau pe cineva afară, mă arestează. Kovesi avea două feluri de a te ruga. Era atât o rugăminte cât şi un fel de ameninţare. Sunt martori care au auzit cum îmi spunea kovesi “dacă nu dai afară pe cine vreau eu, te arestez”.

O altă situație se referă la convorbirile mele cu Elena Udrea. O asculta pe Elena Udrea și știa ce vorbește Udrea. Îmi spunea ”tu să ştii, Ghiţă, că dacă de mai aud pe telefoane vorbind cu Udrea, eu pe tine te arestez”. Erau 8 persoane la acea masă, pe celebra canapea. Îmi făcea favoruri juridice. Nu îi doresc nimănui să treacă prin ce am trecu eu, în acești ani, cu Kovesi. Am făcut ce mi-a cerut pentru că îmi era frică”.