În urmă cu câteva luni, CME – compania care deține și Pro TV- a dat un comunicat de presă în care a spus că începe un amplu proces analiză, în care au fost luate în calcul mai multe variante, printre care, vânzarea companiei (în întregime sau pe bucăți), o fuziune cu un alt partener strategic, o recapitalizare sau chiar să continue business planul pe același model.

Acum însă, au apărut detalii noi. Potrivit paginademedia, în acest moment există discuții cu cel puțin două companii internaționale pentru preluarea operațiunile din România dar și din celelalte patru țări în care este prezentă.

Este vorba despre Discovery (prezentă deja în România) și un fond de investiții, PPF Group. Dezvăluirea a fost publicată de portalul CEETV, care citează un site din Cehia – Hlidaci.

„O sursă care și-a păstrat anonimatul a declarat site-ului Hlidaci că Petr Kellner – cel care controlează fondul de investiții PPF – este interesat de achiziția Nova TV, liderul pieței din Cehia. Este interesat nu doar de Nova, ci de întreaga companie CME. Sursa este descrisă ca „un fost manager de la Nova TV”, a scris CEETV.

Potrivit aceleiași surse, pe lângă cele două companii, Discovery și PPF Group, de CME ar fi interesat și Ronald Lauder, fondatorul CME și acționar în companie (cu un procent minoritar).

Discovery, companie americană, este prezentă în România prin mai multe televiziuni, Discovery Channel, Animal Planet, TLC, Travel Channel sau Eurosport. PPF Group este o companie cu sediul în Olanda, fondată în 1991 de omul de afaceri Petr Kellner, considerat cel mai bogat om de afaceri din Cehia. PPF administrează investiții în zona de finanțe, retail, asigurări, bănci și imobiliare.

Compania CME operează 30 de televiziuni în cinci țări, Bulgaria, Cehia, România, Slovacia și Slovenia.
Cele mai profitabile afaceri sunt în Cehia și România