Dezvoltatorul imobiliar Willbrook Management International  intentioneaza sa realizeze un parc eolian si o ferma ecologica în Dobrogea, unde a cumpărat terenuri cu o suprafata de 10.000 de hectare. De asemenea, compania va construi, in Pipera, un centru multifunctional care va cuprinde locuinte, un centru de afaceri, spatii expozitionale si un hotel, investitia necesară fiind de circa 900 de milioane de euro.

Complexul va avea o suprafată construită de circa 400.000 de metri pătrati, pe un teren de 15 hectare. Proiectul va fi dezvoltat in parteneriat cu două fonduri de investitii de private equity din Marea Britanie si fondul Miller Global din Statele Unite ale Americii.

„Initial doream să facem jumătate locuinte si jumătate birouri. Am modificat proiectul si am decis să realizăm un centru multifunctional, care va cuprinde doar aproximativ 200 de locuinte”, a declarat, la Varna, cu ocazia lansarii primului proiect de pe piata bulgara, Daiana Voicu, managing director al Willbrook.

Terenul pe care va fi dezvoltat proiectul este în apropierea Scolii Americane din Pipera, din zona de nord a Bucurestiului, iar documentatia este in curs de avizare, potrivit Daianei Voicu. Willbrook mai detine un teren de două hectare în Bucureşti unde va dezvolta un complex rezidential de mari dimensiuni.

In Timisoara, compania va lansa în perioada următoare un alt proiect mixt, care va include spatii de birouri, locuinte si un hotel, pentru care vor fi cheltuiti circa 100 de milioane de euro.

„Mergem pe finantare bancară, care diferă de la proiect la proiect. Băncile au devenit în acest an mult mai restrictive, iar creditele s-au scumpit foarte mult, chiar cu un punct procentual, ceea ce este o crestere semnificativă”, afirma Voicu, precizand si faptul că, în aceste conditii, numărul proiectelor imobiliare se va reduce, iar pe piată vor apărea si primele falimente.

Willbrook a lansat, la Varna, primul proiect al companiei de pe piata bulgărească, care va cuprinde 144 apartamente de lux, investitie de circa 40 de milioane de euro, inclusiv pretul terenului cu o suprafaţă de 40.000 de metri pătrati.

Sursa: Willbrook Management International