Potrivit ultimelor informații, coronavirusul ia amploare în Târgu Mureș, astfel că e nevoie de o nouă serie de restricții. Mai exact, atât școlile din Târgu Mureş cât şi din alte şase localităţi din judeţul Mureş trec la scenariul online, după ce rata de infectare a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori, informează news.ro.

”În conformitate cu adresa transmisă de Direcţia de Sănătate Publică Mureş, din cauza ratei de incidenţă cumulată a cazurilor mai mare de 3 la 1000 de locuitori, unităţile de învăţământ din 7 unităţi administrativ teritoriale ale judeţului Mureş vor funcţiona în scenariul 3 (roşu) începând cu data de 19 octombrie 2020”, a transmis Prefectura Mureş.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată pentru municipiul Târgu-Mureş şi localităţile Ungheni, Cristeşti, Cozma, Sâncraiu de Mureş, Sângeorgiu de Mureş şi Sântana de Mureş.

Astfel, conform restricțiilor, timp de 2 săptămâni, elevii şi cadrele didactice din aceste unităţi şcolare îşi vor desfăşura activităţile instructiv-educative online.

În judeşul Mureş au fost confirmate, de la debutul pandemiei, 3.169 de cazuri de coronavirus.

Coronavirusul face ravagii în România

Coronavirusul continuă să facă victime în întreaga țară. Până astăzi, 19 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 182.854 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 132.082 de pacienți au fost declarați vindecați.

Tootdată, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.466 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ceea ce privește numărul deceselor, până astăzi, 19 octombrie, 5.931 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 18.10.2020 (10:00) – 19.10.2020 (10:00) au fost raportate 59 de decese (26 bărbați și 33 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.