Premierul Ludovic Orban a trecut la amenințări dure! Premierul a spus clar și răspicat că se vor lua măsuri împotriva celor care refuză să facă un anumit lucru. Este vorba de profesorii care nu vor accepta să predea online.

Ludovic Orban a declaratcă se vor lua măsuri legale dacă există cadre didactice care refuză să predea online. Primul ministru a subliniat că nu își „imaginează” că un cadru didactic poate să refuze să intre online la ore.

„Nu pot să îmi imaginez că un profesor poate să refuze să predea copiilor. Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situații. Dacă va fi necesar să facem modificări la legea educației, vom face.

Nu trebuie să judecăm dascălii pentru câteva cazuri individuale. Unde sunt, vom lua măsuri legale. Dar, majoritatea se adaptează și își fac datoria”, a declarat Orban.

Premierul a vorbit și despre perioada alegerilor, în care orele se vor susține online acolo unde sunt secții de votare în școli. Ludovic Orban a explicat că ministrul Educației Monica Anisie a avut o serie de consultări cu reprezentanții asociațiilor comunelor, orașelor, municipiilor și celor județene, pentru a analiza cum se vor desfășura atunci cursurile.

„Nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfășura online”, a punctat primul-ministru.

De altfel, la începutul lunii septembrie, Orban a spus că profesorii trebuie să se adapteze astfel încât să poată să predea şi pentru copiii din clasă şi pentru cei care urmăresc lecţiile online.

„E necesară o adaptare, cadrele didactice trebuie să înţeleagă faptul că situaţia în care ne găsim este o situaţie în care trebuie să punem pe primul plan sănătatea copiilor şi că trebuie să se adapteze, astfel încât să poată să predea şi pentru copiii din clasă şi pentru copiii care urmăresc lecţiile online. Este foarte important acest lucru şi sunt convins că marea majoritate a cadrelor didactice au înţeles acest lucru, mulţi au participat la toate programele de training organizate pe perioada verii. Zeci de mii de cadre didactice au participat la astfel de programe care au fost organizate, fie de Casele corpului didactic, fie de organizaţii neguvernamentale care au fost acreditate să deruleze astfel de cursuri de creştere a competenţelor digitale şi, permanent, trebuie să înveţe”, a spus atunci Ludovic Orban.
FOTO: INQUAM/George Calin