Potrivit Administraţiei Naţională de Meteorologie /ANM/, în intervalul 3 ianuarie, ora 22,00 – 5 ianuarie, ora 02,00, va ninge, în general slab, pe arii extinse în Maramureş, Crişana, Transilvania şi Moldova şi local în Banat.

În regiunile sudice, la început, vor fi precipitaţii mixte, ce vor favoriza depunerile de polei, apoi va ninge pe arii restrânse, mai ales în Dobrogea şi estul Munteniei. Vântul se va intensifica temporar în toată ţara, cu viteze ce vor depăşi local 50 km/h, în special în sud-vest şi centru.

Citeți și: VIDEO Cum se face deszăpezirea în alte țări. România ar trebui să ia lecții!

În zona de munte, ninsorile, izolat mai însemnate cantitativ, vor fi temporar viscolite, iar rafalele de vânt vor avea peste 70-80 km/h. ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, prognoza va fi actualizată.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a publicat pe site-ul propriu o harta cu sectoarele înzăpezibile pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi.

Citiți și: SFATURI Tot ce trebuie să ştii despre condusul pe timp de iarnă

Aceste drumuri marcate cu culoare roșie se află în pericol de a fi blocate în caz de precipitații abundente.

Click pe hartă pentru mărire

CNADNR SA recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă.

 

Te-ar putea interesa și: