Se schimbă puterea în Bulgaria! Preşedintele țării vecine a decis să convoace alegeri generale pe data de 4 aprilie a acestui an. Actualul guvern de la Sofia este la putere din 2017.

Se schimbă puterea în Bulgaria

Se schimbă puterea în Bulgaria. Președintele țării, Rumen Radev, a anunțat că Bulgaria va organiza alegeri generale pe data de 4 aprilie. Astfel, se încheie mandatul complet de patru ani al coaliţiei de guvernare de centru-dreapta.

Aceasta a supravieţuit unor ample proteste anticorupţie vara trecută, informează Reuters.

Președintele a atacat actualul Guvern

Preşedintele Radev a atacat actualul Guvern. Acesta a susţinut protestele antiguvernamentale, a convocat alegerile cu o săptămână mai târziu de data posibilă cel mai devreme. A invocat necesitatea unor mai bune pregătiri pentru organizarea unui scrutin corect în contextul provocărilor pe care le presupune pandemia de coronavirus.

Bulgarii pot decide începând cu următoarele alegeri dacă doresc să voteze în mod tradiţional, introducând buletinul de vot în urne, sau prin intermediul unui aparat de vot, după ce la jumătatea lunii septembrie legea electorală a fost modificată în acest sens. Maşinile de vot permit cetăţenilor să voteze la secţii prin apăsarea unui buton.

În Bulgaria nu este reglementat votul prin corespondenţă. În străinătate, bulgarii îşi pot exprima acest drept la ambasadă sau consulat. Actualul guvern de la Sofia este la putere din 2017.