Propunere legislativă extrem de important care vizează mii de români. Se schimbă vârsta de pensionare. Aceștia vor putea ieși cu doi ani mai devreme la pensie dacă îndeplinesc o anumită condiție. Nu vor avea nicio problemă și nu vor avea parte de vreo penalizare.

Proiectul îi vizează pe românii care au locuit timp de trei decenii în anumite localități din țară precum Baia Mare, Târgu Mureș sau Râmncu Vâlcea.

Această facilitate le este acorată acestora din cauza poluării excesive din aceste localități.

”Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracției, preparării și arderii cărbunelui sau a șisturilor bituminoase, a extracției și prelucrării minereurilor feroase și neferoase cu conținut de praf sau emisii de gaze cu efect de seră cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat și siliciu sau de radiații din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, a pulberilor metalice ori de cocs metalurgic, precum și a emisiilor de amoniac și derivate, respectiv localitățile : Baia Mare, Copsa Mica, Zlatna, Târgu Mureș, Slatina, Turnu Măgurele, Râmnicu Vâlcea, Petroșani, Vulcan, Lupeni, Petrila, Aninoasa și Uricani pe o rază de 8 km în jurul acestor localități vor beneficia de pensioare anticipată cu doi ani, fără să nciun fel de penalizare”, se spune în inițiativa legislativă.