'Săptămâna viitoare, pe masa Guvernului se va afla o Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Legii contabilităţii, în sensul implementării unei contabilităţi simplificate. Documentul prevede abrogarea dispoziţiilor potrivit cărora firmele care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat cifră de afaceri netă sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro şi totalul activelor sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro pot opta pentru un sistem simplificat de contabilitate', a explicat ministrul Jianu, la conferinţa 'Strategii pentru dezvoltarea IMM-urilor'.

De asemenea, acesta a precizat că, de anul viitor, ar putea fi demarate şapte noi programe, cu un bugetul total de 170 milioane de euro, iar în acest scop au avut deja loc discuţii cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe.

'Cele şapte noi programe pe care vrem să le dezvoltăm, începând de anul viitor, se referă la microindustrializare; susţinerea brand-urilor sectoriale, subsectoriale sau regionale; susţinerea internaţionalizării IMM-urilor; economia socială; sprijinirea cercetării; sprijinirea inovării în IMM-uri; economia în mediul rural. În acest scop, am solicitat Ministerului de Finanţe suplimentarea bugetului nostru de la 60 de milioane la 170 milioane de euro. În scurt timp, vom avea bugetul de stat pe anul 2015, şi doresc să lansăm aceste programe imediat după lansarea bugetului', a spus Florin Jianu.

Oficialul a menţionat, totodată, şi componentele care trebuie să definească o bancă de dezvoltare. Aceste componente se referă la: finanţarea start-up-urilor; finanţarea în mod automat a proiectelor IMM-urilor pe fonduri europene, fără dublarea cerinţelor de acordare a creditelor; oferirea de 'credite-punte', pentru consiliile locale/judeţene care se află la un moment dat într-o indisponibilitate de cash.

Conferinţa 'Strategii pentru dezvoltarea IMM-urilor' a fost organizată cu sprijinul Departamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism.