Până în prezent, veniturile din jocuri de noroc au fost impuse, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 25% aplicată asupra venitului net. Acesta lua în calcul doar câştigurilor realizate într-o zi de la acelaşi organizator sau plătitor de jocuri. Ordonanța de urgență schimbă acest sistem. Astfel, veniturile din jocuri de noroc vor fi impozitate, tot prin reţinere la sursă, cu o cotă de 1% aplicată asupra tuturor sumelor încasate de un participant de la un organizator. Cota crește la 16% pentru venituri care depăşesc echivalentul a 15.000 euro şi la 25% pentru  veniturile de peste 100.000 euro, echivalent.

Pragul neimpozabil de 600 de lei este eliminat de același act normativ pentru veniturile din jocuri de noroc, el fiind menținut doar pentru veniturile obţinute din premii.

În plus, veniturile realizate din jocuri de noroc la distanţă (on-line), slot-machine, lozuri şi festivaluri de poker nu vor fi impoyitate la sursă. Ca urmare, jucătorii vor fi obligați să depună la administraţia fiscală o declaraţie privind venitul realizat, pentru fiecare an fiscal, iar statul va stabili impozitul. Cotele de impunere sunt aceleași, de 1%, 16% și 25%, în funcție de mărimea venitului.

Toate persoanele fizice care au obținut venituri din jocuri de noroc de peste 15.000 de euro vor fi declarate statului de către organizatori, aceștia având obligația să păstreze evidența nominală a câștigătorilor de sume mari.