Rusia a început deja să tipărească noua hartă a Europei

Într-un lanț de magazine din Rusia se poate găsi de cumpărat o hartă a lumii care este diferită de ceea ce știm în prezent. Mai precis, harta arată că granițele de stat ale Federației Ruse au fost modificate destul de mult.

Mai mulți cititori ai Sirena au anunțat că o astfel de hartă există la vânzare, iar canalul de Telegram cu același nume a descoperit, în urma unei investigații, că această hartă chiar există pe rafturile magazinelor din Rusia.

Ceea ce este de remarcat la această hartă, este faptul că întregul teritoriu al Ucrainei a fost inclus în Rusia, așa cum poate fi văzut în imaginea de mai jos. O altă modificare este reprezentată de faptul că insula Sahalin este trecută ca aparținând Japoniei.

Referendumurile din Ucraina sunt de-a dreptul șocante

Informația cu privire la această hartă vine într-un moment interesant, având în vedere că s-au aflat rezultatele de la referendumurile din teritoriile ocupate de ruşi în Ucraina şi, deşi şocante, cifrele nu sunt până la urmă surprinzătoare, având în vedere planurile puse la cale de ruşi pentru aceste regiuni.

Astfel, autorităţile locale pro-ruse din Herson, Lugansk şi Zaporojie au anunţat deja victoria la referendumurile de anexare, transmit jurnaliştii agenţiei AFP.

Mai exact, în Herson, administraţia pro-rusă a transmis, după numărarea tuturor buletinelor de vot, că 87,05% dintre votanţi au pus ştampila pe „Da”, adică sunt în favoarea alipirii de Rusia. La puţin timp după, şi autorităţile din Lugansk au revendicat victoria în acest referendum controversat.

Cât despre regiunea Zaporojie, acolo cifrele sunt şi mai mari. După numărarea tuturor buletinelor de vot, comisia electorală a precizat că 93,11% dintre ucrainenii care au votat îşi doresc să devină parte a Federaţiei Ruse.

Numărătoarea în regiunea Doneţk nu se încheiase deocamdată, însă autorităţile de acolo au transmis că voturile de „Da” sunt majoritare.

Reacţia Moscovei nu a întârziat să apară. Fostul preşedinte Dmitri Medvedev, actual vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a scris pe contul său de Telegram: „Bine aţi venit acasă, în Rusia!”