Mai multe bănci au conturat un posibil manual de utilizare a banilor digitali. Se dorește un echilibru în acest sector

Reprezentanții băncilor centrale se gândesc la o posibilă adoptare a unor monede digitale, cunoscute sub numele de CBDC, în contextul în care aceștia devin tot mai îngrijorați de dezvoltarea Bitcoin și a altor criptomonede. Reprezentanții băncilor centrale se tem că acestea ar putea slăbi capacitatea de control al banilor, spune Reuters.

Acțiunile băncilor centrale se intensifică în acest sens, cu toate că ar putea dura ani de zile până când omenirea ar putea folosi un euro sau un dolar digital. Acțiunile băncilor vin în contextul în care tot mai mulți consumatori renunță la numerar în favoarea plăților digitale prin carduri sau telefoane mobile.

China nu a participat

Reprezentanții a șapte bănci centrale, printre care se numără cele din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și zona euro, sunt de părere că CBDC ar trebui să aibă în jurul lor entități publice și private, cu scopul de a le integra în sisteme de plăți existente. Cu toate acestea, China nu a participat la anunțul făcut de cei șapte reprezentanți ai băncilor centrale.

Monedele digitale va trebui să fie utilizate prin actualele sisteme interne de plăţi, cu strategii de adoptare adaptate condiţiilor economice reale, au arătat băncile centrale, care colaborează cu Banca pentru Reglemente Internaţionale, informează presa internațională.

Banca Centrală Europeană pregătește lansarea propriei monede digitale

Banca Centrală Europeană pregătește lansarea propriei monede digitale! Euro digital va reprezenta o alternativă la criptomonedele actuale, încercând să vină în întâmpinarea cererii de mijloace de plată electronice.

Banca Centrală Europeană pregătește lansarea propriei monede digitale! Diferența constă în faptul că nu va fi o monedă emisă de entități private.

Mai mult decât atât, girul BCE va oferi o stabilitate mult mai mare, în opoziție la volatilitatea extrem de crescută a actualelor criptomonede.

Este posibil ca într-o zi fiecare european să deţină un cont în euro digitali la Banca Centrală Europeană (BCE)?

Instituţia de la Frankfurt urmează să lanseze miercuri cel mai important proiect al său de la introducerea euro, începând cu o fază de evaluare, urmată de teste.

Dacă totul va merge bine, euro digital ar putea fi lansat în jurul anului 2025, oferind cetăţenilor un nou mijloc de plată.

Sursă foto: Dreamstime