Se pregătesc să trimită militari în Europa de Est! Forța poate fi dislocată în câteva zile

Surse guvernamentale au declarat pentru The Telegraph că există discuții într-un stadiu avansat cu privire la trimiterea sutelor de militari britanici în Europa de Est, asta după ce au apărut informații de la Washington care spun că SUA, Regatul Unit și alți câțiva aliați poartă discuții cu privire la consolidarea flancului estic.

Presa britanică mai scrie că un anunț cu public cu privire militarilor dinspre un grup mic din cadrul alianței ar putea fi făcut joi.

Aproape 1.000 de militari ar putea fi trimiși în Europa de Est

Articolul publicat de presa britanică vine după ce surse guvernamentale americane au declarat pentru CNN că mai multe state aliate, printre care și SUA, sunt în discuții pentru a desfășura mii de trupe în țări precum România, Bulgaria și Ungaria.

Așadar, aproape 1.000 de militari ar putea fi trimiși în fiecare țară, iar grupurile ar putea fi asemănătoare cu cele de luptă staționate în prezent în țările baltice și în Polonia.

”Forța de reacție rapidă a NATO, condusă astăzi de Franța, are 5.000 de soldați și poate fi dislocată în câteva zile”, a anunțat Stoltenberg, care a adăugat că ”un al doilea eșalon poate fi desfășurat în termen scurt”.

Forța de reacție a NATO mobilizează un total de 40.000 de militari care pot fi dislocați în țările membre ale Alianței. Franța și Statele Unite au anunțat că sunt gata să furnizeze forțe suplimentare.

De asemenea, 8.500 de militari americani au fost puși în alertă, iar Franța a anunțat că este pregătită să desfășoare unități în România.

Rusia pregătește o lovitură chiar în sânul Americii

În acest timp, nici Rusia nu stă degeaba. Țara condusă de Vladimir Putin încercă să lovească SUA pe plan plan economic, asta după tensiunile în creștere dintre NATO și Moscova. Serghei Lavrov, ministrul de externe rus, a transmis miercuri că ţara sa va reduce considerabil ponderea dolarilor în rezervele sale de devize. Motivul ar fi acela că Statele Unite îşi subminează singure încrederea în propria lor monedă, potrivit agenţiei EFE.

Rusia își reduce dependența față de dolar, anunță șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, într-o intervenție avută miercuri în Duma de Stat.

”Încercăm să ne reducem dependenţa faţă de dolar, iar la aceasta ne ajută activ americanii, care fac aproape tot posibilul să submineze încrederea în această monedă”, a declarat şeful diplomaţiei ruse într-o intervenţie în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, în contextul unor tensiuni majore între cele două superputeri mondiale.