Se modifică vârsta de pensionare! Este anunțul momentului. Cine este vizat

Din cauza pandemiei de coronavirus, generația care ar urma să se pensioneze începând din 2050, ar urma să mai aibă de așteptat, spun experții. Din cauza economiilor și a finanțelor care sunt devastate de pandemie, generația mai sus menționată ar urma să se pensioneze la vârsta de 73 de ani, spune expertul în finanțe Paul Gibbens, notează evz.ro.

„S-a presupus anterior că persoanele care se vor pensiona în anii 2050 vor avea nevoie de o vârstă de pensionare de 70 de ani. Cu toate acestea, având în vedere cum a afectat pandemia de coronavirus finanțele guvernamentale, vârsta de pensionare ar putea crește până la 72 sau 73 de ani. Nimic nu este exclus”, a spus expertul în finanțe Paul Gibbens.

Lucrurile nu sunt deloc roz, spune grupul de reflecție al lui Iain Duncan Smith, care adaugă că vârsta de pensionare ar putea crește la 75 de ani pentru a asigura un venit decent.

Paul Gibbens: Pensionarea la 60 de ani este aproape imposibilă

Expertul în finanțe Paul Gibbens spune că pensionare la 60 de ani este aproape imposibilă, spunând, de asemenea, că tinerii care intră pentru prima oară pe piața forței de muncă ar trebui să se pregătească cu adevărat.

Mai mult decât atât, este important să știm motivul pentru care cei care economisesc bani pentru anii de după pensionare ajung, de cele mai multe ori, să regrete că nu i-au folosit din timp – din cauza inflației, banii se erodează.

Consultanța financiară, un element important

Paul Gibbens recomandă celor care de abia intră pe piața forței de muncă, dar și generațiilor viitoare, să solicite consultanță financiară solidă pentru ca fondurile lor de pensionare să le poată satisface nevoile la bătrânețe.

De asemenea, expertul în finanțe mai spune că tinerii trebuie să aibă cunoștințe corecte și solide, precum ”numerar, acțiuni, titluri de capital, proprietăți și obligațiuni. În plus, ar trebui să se asigure că taxele și comisioanele sunt competitive”.

Expertul atrage atenția că inflația în creștere poate eroda economiile pe care tinerii le pun deoparte la 20 de ani, cu toate că generațiile tinere vor avea mai mult timp pentru a face economii.

Pentru a rămâne competitivi alături de inflație, expertul financiar Paul Gibbens spune că tinerii ar trebui să își majoreze contribuțiile cu aceeași sumă.

„Rata inflației în Regatul Unit a fost în medie de 2,49% din 1989 până în 2021, astfel că o creștere a contribuției la pensie cu cel puțin 2,5% până la 3% pe an pare rezonabilă”, a conchis specialistul în finanțe Paul Gibbens, potrivit The Express.