Consiliul General al Municipiului Bucureşti – CGMB urmează să discute, în şedinţa din 15 iulie, un proiect de rectificare bugetară ce prevede suplimentarea cu circa 219 milioane de lei a celor 1,1 miliarde de lei prevăzuţi până în prezent pentru subvenţii destinate transportului în comun pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif.

Domeniile pentru care se alocă mai mulți bani

Printre capitolele la care se înregistrează creşteri la cheltuieli se numără: Învăţământ, unde sunt stipulaţi circa 7 milioane de lei în plus faţă de cei aproape 134 de milioane de lei prevăzuţi până în prezent; Cultură, recreere şi religie – creşterea e de circa 8 milioane de lei, ajungându-se la aproximativ 570 de milioane de lei; Întreţinere grădini publice, parcuri, zone verzi, baze sportive şi de agrement – majorarea este de aproape 5,5 milioane de lei, cheltuielile ridicându-se astfel la circa 115 milioane de lei.

La Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică este menţionată o majorare cu aproximativ 6,5 milioane de lei a sumei prevăzute până în prezent de circa 371 de milioane de lei; la Energie termică este trecută o creştere de 26 de milioane de lei, ajungându-se la 1.065.221.000 de lei.

Printre capitolele la care se produc scăderi se numără: Alimentare cu apă, de unde se taie aproape 6,5 milioane de lei din suma de aproape 52 de milioane de lei; Combustibili şi energie – diminuare cu circa 43 de milioane de lei, ajungându-se la aproape 996 de milioane de lei; Străzi – scădere de circa 149 de milioane de lei din suma de aproape 297 de milioane de lei.

Nouă majorare de fonduri la Administrația Parcurilor

Printre entităţile la care sunt stipulate majorări figurează: Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive – PROEDUS – circa 7 milioane de lei, ajungându-se la aproximativ 39,5 milioane de lei; Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement – circa 5 milioane de lei se adaugă celor aproape 99 de milioane de lei prevăzuţi până în prezent; Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic – 10 milioane de lei, ajungându-se la aproape 146 de milioane de lei, nou înfiinţata Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public – aproape 46 de milioane de lei faţă de niciun leu până în prezent.

De la Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic se taie 44.656.000 de lei din cei 44.657.000 de lei prevăzuţi anterior. În ceea ce priveşte ASSMB, diminuarea este de 6 milioane de lei, ajungându-se la aproape 430 de milioane de lei.

Veniturile, respectiv cheltuielile bugetului local pe anul 2020 în sumă de câte aproximativ 6,9 miliarde de lei scad cu câte 39.000 de lei.