Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, vine cu noi informații legate de obligativitatea prezentării pașaportului de vaccinare anti-covid. Acesta a declarat că prioritatea sa, ca ministru este turismul.

Totodată, el a subliniat faptul că a vorbit deja cu omologii săi din Grecia și Israel și că oficialii respectivelor țări s-au declarat dispuși la dialog. El a mai adăugat că până când nu va afla ceva concret preferă să nu comunice doar intenții.

“Depun dilegențe pe tema aceasta pentru că îmi doresc ca românii să poată circula și turiști din alte țări să poată veni, în măsura în care este epidemiologic în siguranță. Nu am obișnuința să comunic doar intenții – când am făcut-o, voi comunica”, a spus Claudiu Năsui într-u interviu acordat pentru Antena 3.

Pașaport de vaccinare obligatoriu în Grecia?

Ministrul Economiei a mai adăugat câ la fel ca și România, Grecia are același dorințe din punct de vedere al dezvoltării turismului și este posibil ca cele două țări să ajungă la o înțelegere în acest context.

Vă pot spune că și cei din Grecia au aceleași dorințe ca și noi, că vom avea discuții mult mai tehnice, tocmai pentru a putea accelera această deschidere și pentru turiștii români și pentru industria turistică din România.

În ceea ce privește obligativitatea unui pașaport de vaccinare, Claudiu Năsui susține că acest lucru depinde de la o țară la alta. El a dat exemplu Israelul și Grecia care au spus că vor cere ori vaccinul, ori testul anticorpi, ori un test negativ de covid pentru ca o persoană să poată veni în concediu în țara respectivă.

Ministrul a mai adăugat că va veni cu noi informații doar când vor exista rezultate.

“Depinde foarte mult și de țări. De exemplu, și Grecia și Israelul au spus că ele vor să ceară fie un test negativ, fie vaccinul, fie un test de anticorpi. (…) Am mai avut discuții și cu alte state, dar vreau să comunic doar când avem rezultate”, a adăugat Năsui.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea