ANM vine cu noi vești pentru români. Temperaturile scad, iar maximele vor fi cuprinse între 0 – 8 grade. Totodată, potrivit meteorologilor, răcirea vremii va continua până pe 15 aprilie. După data de 16 aprilie, temperaturile cresc din nou, în mai toată țara.

Astfel, potrivit ANM, în intervalul 12 – 15 aprilie, în Banat vremea se va răci treptat, așa încât valorile termice vor ajunge mult mai scăzute decât cele normale în a doua decadă a lunii aprilie, cu medii ale maximelor de 7 – 8 grade şi ale minimelor de 1 – 2 grade.

Totuși, încălzirea vremii din 16 – 19 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 15 – 16 grade şi ale temperaturilor minime de 4 – 5 grade. Totodată, în intervalul 13-16 aprilie și în jurul datei de 19 aprilie va fi ridicată probabilitatea pentru ploi, mai ales averse, local însemnate cantitativ și trecător însoțite de descărcări electrice, iar în celelalte zile ale intervalului celor două săptămâni, temporar vor fi ploi în general slabe.

Și în Crișana temperaturile scad brusc în intervalul 12 – 15 aprilie, ajungând la valori termice mult mai scăzute decât cele normale în a doua decadă a lunii aprilie, cu medii ale maximelor de 6 – 7 grade şi ale minimelor de 1 – 2 grade.

În ceea ce privește încălzirea vremii din 16 – 19 aprilie, aceasta va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 15 – 16 grade şi ale temperaturilor minime de 3 – 5 grade.

În Transilvania, în perioada menționată, vremea va fi la fel de rece. Temperaturile maxime vor fi de până la 6 – 7 grade, iar cele minime de -1 la 0 grade. Încălzirea vremii din 16 – 19 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 14 – 15 grade şi ale temperaturilor minime de 1 – 2 grade.

Prognoza meteo ANM

În Maramureș vremea se va răci la fel, treptat în intervalul 13 – 15 aprilie și se va ajunge la temperaturi mult mai scăzute decât cele normale în a doua decadă a lunii aprilie, cu medii ale valorilor termice diurne în jurul a 6 grade şi nocturne de 2 – 3 grade.

În Moldova pe de altă parte, vremea se încăzește ușor în primele două zile ale intervalului, când media temperaturilor se va situa în jurul a 18 – 19 grade, apoi se va răci. Astfel, în perioada 14 – 17 aprilie, temperaturile diurne se vor situa în medie între 10 și 12 grade, valori cu mult sub cele normale.

Totodată, începând cu data de 18 aprilie, tendința temperaturilor va fi de creștere ușoară și treptată, media maximelor urmând să atingă valori de 14 – 15 grade în ultimele zile din cea de-a doua săptămână. În ceea ce privește minimele termice, acestea.nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 4 și 6 grade, exceptând prima noapte când acestea vor fi mai scăzute la medii de 2 – 3 grade.

La mare, în Dobrogea, vremea se menține caldă, iar temperaturile maxime medii vor fi de 14 – 15 grade. Totuși, începând cu data de 14 aprilie va deveni mai rece decât în mod obișnuit, cu valori diurne în medie de 11 – 13 grade.

Vremea se va schimba din nou abia spre finalul celei de-a doua săptămâni, când va fi posibilă o creștere a maximelor spre medii de 14 – 15 grade. În ceea ce privește temperaturile minime, acestea nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 5 și 7 grade, arată ANM.

Se întoarce frigul în România. Vremea o ia razna complet. Prognoza meteo ANM

În Muntenia, vremea se va încălzi ușor în primele două zile ale intervalului, când media temperaturilor maxime va fi de 18 – 20 de grade, apoi se va răci. Astfel, în perioada 14 – 16 aprilie, valorile diurne se vor situa în medie la 11…12 grade, cu mult sub cele normale.

De menționat este faptul că, potrivit datelor ANM, începând cu data de 17 aprilie, tendința temperaturilor va fi de creștere ușoară și treptată, media maximelor urmând să atingă valori în jurul a 16 grade în ultimele zile din cea de-a doua săptămână.

Și în Oltenia vremea începe să se încalzează în primele două zile ale intervalului, când media temperaturilor se va situa în jurul a 18 grade, apoi se va răci. Astfel, în perioada 14 – 16 aprilie, temperaturile diurne se vor situa în medie la 10 – 12 grade, valori mult sub cele normale.

Totodată, începând cu data de 17 aprilie, tendința temperaturilor va fi de creștere ușoară și treptată, media maximelor urmând să atingă valori de 16 – 17 grade spre finalul celei de-a doua săptămâni. În ceea ce privește temperaturile minime, acestea nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 2 și 6 grade.

La munte, vremea se menține caldă. În primele două zile se vor înregistra temperaturi maxime medii de 9 – 10 grade, apoi vremea se va răci accentuat. Astfel, în perioada 14 – 16 aprilie, temperaturile diurne se vor situa în medie între 0 și 2 grade, valori cu mult sub cele normale.

Totuși, începând cu data de 17 aprilie, tendința temperaturilor va fi de creștere ușoară și treptată, media maximelor urmând să atingă valori în jurul a 6 grade la finalul celei de-a doua săptămâni. În ceea ce privește temperaturile minime, acestea nu vor avea variații semnificativ și vor fi preponderent negative, cuprinse în medie între -4 și 0 grade.