Deşi executivul spaniol nu a furnizat date referitoare la datoriile fiecărui club de fotbal în parte, din date reiese faptul că datoriile acestora au crescut cu aproape 150 de milioane de euro în ultimii patru ani.

Cifrele arată că echipele de fotbal din divizia întâi datorează statului aproape 490 milioane de euro, cele din divizia a doua, peste 184 de milioane de euro, iar restul echipelor, un total de 78 de milioane de euro. În totalul acestor datorii nu sunt incluse şi cele pe care le-ar putea avea cluburile de fotbal la sistemul public de asigurări sociale, după cum a indicat postul public de televiziune.

Dacă la 1 ianuarie 2012 datoriile pe care le aveau către stat cluburile de fotbal se ridicau la 752 de milioane de euro, la 20 aprilie 2008 nivelul acestor datorii era de 607 milioane de euro – de unde şi diferenţa de circa 150 de milioane de euro.

Deputata care a înregistrat interpelarea scrisă s-a declarat însă nemulţumită de răspunsul dat de guvern, întrucât acesta din urmă nu a fi furnizat datele cu privire la datoriile cluburilor de fotbal către stat – ci numai cele datorate din taxe şi impozite, şi care nu includ posibile datorii la sistemul de asigurări sociale.

De asemenea, grupul parlamentar al Stângii Unite mai arată că guvernul nu a prezentat niciodată aceste ultime cifre (privitoare la datoriile la sistemul public de asigurări sociale), cu precizarea că legea prevede că astfel de date ‘au caracter rezervat’ şi nu a pus la dispoziţie nici cifrele legate de datoriile detaliate ale fiecărei echipe de fotbal în parte.

Sursa: Agerpres
Citiţi şi: Câștigăm tot mai puțini bani dintr-un fotbal tot mai bogat