Oficialii Google sunt mai mult decât bucuroşi după ce au primit acordul din partea autorităţilor din Nevada pentru a introduce pe şoselele din statul american automobilul Toyota Prius modificat.

Automobilul, care utilizează camere video, senzori radar şi lasere pentru a merge, fără a fi pilotat de un om, este primul dintr-un şir lung de modele care vor fi modificate de Google şi introduse în trafic.

Potrivit celor de la Google, aceste maşini sunt mai sigure decât cele pilotate de oameni, deoarece spre deosebire de şoferi umani acestea nu fac greşeli şi nu pot fi distrase în trafic.

Google testează aceste maşini-robot încă din anul 2010 şi în cei peste 1.500 de km parcurşi nu s-a produs niciun accident. A existat un singur accident în care a fost implicată o maşină fără şofer, însă vinvovat a fost şoferul din spate care nu a păstrat distanţa regulamentară şi a tamponat vehiculul Google din spate.

Bruce Breslow, director la Department of Motor Vehicles, crede că aceste maşini reprezintă viitorul.  Prima maşina Google care are voie să circule singură pe şosea are o plăcuţă de înamtriculare roşie şi numărul 001. California este următorul stat care ar putea permite circulaţia unor astfel de automobile pe soşelele sale, scriu cei de la BBC.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/cdgQpa1pUUE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>