Vladimir Putin a dat ordinul de atac! Anunț cutremurător pentru Zelenski. Este șoc total

Bombardamentele în regiunile Doneţk şi Lugansk, situate în zona de est a Ucrainei, au fost intensificate în ultimele 24 de ore, spun oficiali ucraineni, care au adăugat că se pare că armata lui Volodimir Zelenski este depășită numeric. În plus, aceeași oficiali ucraineni spun că trupele ucrainene sunt depășite și din punctul de vedere al armamentului.

În acest context, deputatul ucrainean Fedir Venislavskii, membru al Comisiei parlamentare pentru Securitate Naţională, spune că situația rămâne dificilă, adăugând că cele mai ”fierbinți” zone sunt Severodoneţk şi Lisiciansk.

Atacurile cu rachete cu raze scurte de acțiune au fost intensificate

El a mai declarat că forțele Federației Ruse încearcă să le încercuiască pe cele ale Ucrainei.

Situația în această regiune este complicată, având în vedere că armata rusă a intensificat atacurile cu rachete cu raze scurte de acțiune, cu sisteme balistice multiple, cu artilerie grea și cu tancuri, scrie CNN.

Bombardamente constante au fost raportate și asupra șoselei care face legătura între localităţile Bahmut şi Lisiciansk. În acest timp, orășelul Liman este deja sub ocupația trupelor ruse, iar la periferia oraşului Severodoneţk au loc mai multe lupte.

Autoritățile ucrainene spun că mai mulți ucraineni și-au pierdut viața în 13 localități din Donețk.

Rușii atacă din toate părțile

În cursul zilei de joi, adjunctul ministrului ucrainean al Apărării, Hanna Malyar, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care spune că rușii atacă din toate părțile, în timp ce situația devine din ce în ce mai grea.

Hanna Malyar a precizat că trupele Rusiei se folosesc de toate forțele și mijloacele pentru a captura teritoriul.

„În prezent, situația de pe front rămâne dificilă și dă semne de agravare în continuare. Inamicul folosește toate forțele și mijloacele pentru a captura teritoriul și a încercui trupele noastre.

Inamicul trage de-a lungul întregii linii a frontului. Luptele au atins intensitatea maximă. Inamicul asaltează pozițiile trupelor noastre, simultan, din mai multe direcții”, arată adjunctul ministrului ucrainean al Apărării.

Pierderile sunt inevitabile

Tot în mesajul pe pe pagina de socializare, adjunctul ministrului ucrainean al Apărării, Hanna Malyar, scrie că pierderile Ucrainei sunt inevitabile și că va urma o perioadă foarte dificilă și lungă.

”Avem o etapă extrem de dificilă și lungă înaintea noastră în lupta pentru eliberarea completă a teritoriilor noastre în cadrul granițelor recunoscute internațional.

Trebuie să înțelegem că acesta este un război și, din păcate, pierderile noastre sunt inevitabile”, arată adjunctul ministrului ucrainean al Apărării.