Motivul? Datoria totală municipală care se ridică la nivelul de 5 miliarde de dolari din cauza căreia comisia districtuală a decis intrarea în faliment.

În luna septembrie, creditorii districtului refuzaseră un deal cu municipalitatea, în urma căruia s-ar fi putut ajunge la un acord asupra unei mari părți din datorie.

În urmă cu ceva timp, statul Minnesota a intrat în shutdown din cauza datoriilor, însă municipalitatea a reușit să adopte un buget și să iasă din blocaj.
Republicanii n-au acceptat propunerea de creștere a taxelor pentru acoperirea deficitului de 5 miliarde de dolari, aruncând sistemul public în haos din momentul în care aparatul de guvernământ și-a pus demisia pe masă.
Nici la chinezi nu e mai roz: Autorităţile locale au datorii de 1,6 trilioane de dolari
Autorităţile locale chineze au adunat datorii de 1.600 de miliarde de dolari, arată datele Agenţiei naţionale de audit chinete, o sumă care ar putea pune în pericol băncile locale în caz că debitorii nu-şi vor putea plăti datoriile.
Analiştii cred că în unele cazuri, provinciile chineze nu-şi vor putea plăti datoriile însă acest lucru nu poate declanşa o criză bancară de proporţii, instituţiile financiare chineze având suficiente rezerve de cash pentru a face faţă problemei.